Vážení zákazníci, pokud máte zájem o zaslání testovací sady 5ti ovoněných papírků, nabízíme zaslání k Vaší objednávce. Stačí jeden objednaný parfémek a my Vám k tomu přidáme testovací proužky, abyste získali bližší představu o sortimentu. Napište nám to do poznámky k objednávce nebo v čase vytvoření objednávky si zavolejte 720973159.

TRS Skořice mletá 100 g

Výprodej
49 Kč –18 %
5z6s06mv
49 Kč –18 % 40 Kč
Vyprodáno
Můžeme doručit do:
6.5.2025
Položka byla vyprodána…

Skořice je aromatická kůra skořicovníku, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Když se řekne skořice, většina lidí si představí jablečný závin,

Detailní informace

DOPRAVA ZDARMA
DOPRAVA ZDARMA
nad 1 800 Kč
PORADENSTVÍ
PORADENSTVÍ
osobně/online
OSOBNÍ ODBĚR
OSOBNÍ ODBĚR
v Praze
DOVOZ PRODUKTŮ
DOVOZ PRODUKTŮ
přímo ze SAE a dalších zemí

Detailní popis produktu

jablkové koláče, perníky a samozřejmě vánoční cukroví. Představa skořice na kuřecím mase nebo s rybou je pro středoevropany velice zvláštní. To v zemích, odkud skořice pochází (Jihovýchodní Asie), ji dokážou přidat do nejširší palety jídel. Například indická směs Garam másala obsahující skořici se přidává do luštěnin, zeleninových omáček nebo ke kuřecímu masu. Jihočínská směs pěti vůní, která obsahuje kromě skořice také sečuánský pepř, badyán, fenykl a hřebíček, se používá na kuřecí nebo kachní maso. V Indonésii a Thajsku je často součástí ostrých karí past, bez kterých by zdejší kuchaři nemohli existovat. Ze skořicovníku se využívá sušená vnitřní část kůry bohatá na silice. Z listů, větví i květů se získává skořicový olej. Skořicovník nachází uplatnění v mnoha průmyslových odvětvích: v potravinářství - ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce. Může se však používat i skořicová kůra vcelku (např. v Indii se smaží v horkém oleji). Do masitých pokrmů se přidává skořice v asijské, latinskoamerické, arabské i španělské kuchyni.

Použití: ve farmaceutickém průmyslu - upravuje nepříjemnou chuť léků, v likérnictví - výroba žaludečních likérů, kořeněných a bylinných likérů a vína, ve voňavkářství - pro svoji charakteristickou vůni, v kosmetice - výroba mýdla, přípravky pro ústní hygienu, v léčitelství - díky vysokému obsahu silic se využívá zvl. skořicový olej a sirup. Účinky: pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace, zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismu tuků a cukrů u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání,podporuje chuť k jídlu, zevně se používá proti revmatismu. má dezinfekční a antibiotické účinky, používá se jako prostředek proti nachlazení, kašli, chřipce. Složení: skořice mletá 200 g Skořicovník čínský pochází z jižní Číny, postupně se ale rozšířil do Indonésie, Malajsie, na Laos, Thajsko, Vietnam i do Japonska. Rostlina může dosáhnout výšky přes 10 metrů, ale na plantážích se řeže a udržuje se na zhruba dva metry vysoký keř. Kůra této skořice je tvrdší, má hustší strukturu a jedinou vrstvu. Skořice obsahuje přírodní toxin kumarin.

Použitá část rostliny: vnější kůra skořicovníku čínského

Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořkavá a sladká chuť

Od certifikované firmy splňující ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, HACCP. Výživové ukazatele ve 100 g: Energie: 247 kcal/1033 KJ, bílkoviny 4,0 g, sacharidy 81,0 g, z toho cukry 2,2 g, tuky 1,2 g, z toho nasycené tuky 0,3 g, vláknina 53,0 g, sůl 24 mg Skladujte v suchu a chladu. Vyrobeno v UK.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz