Vážení zákazníci, pokud máte zájem o zaslání testovací sady 5ti ovoněných papírků, nabízíme zaslání k Vaší objednávce. Stačí jeden objednaný parfémek a my Vám k tomu přidáme testovací proužky, abyste získali bližší představu o sortimentu. Napište nám to do poznámky k objednávce nebo v čase vytvoření objednávky si zavolejte 720973159.

Ciloglu Bulgur 1 kg s nudlemi

79 Kč
Vyprodáno
Můžeme doručit do:
6.5.2025
Položka byla vyprodána…

hrubý bulgur s nudlemi

Slovo bulgur pochází z tureckého bulghur nebo z arabského bourghoul a v překladu znamená krupice. Jedná se o lámaná pšeničná zrna různých velikostí, která jsou na rozdíl od šrotu již pařená nebo předvařená. Vyrábí se z různých druhů pšenice a to tak, že se nejprve namáčí, poté uvaří a suší. Následně se podrtí na menší kousky dle potřebné velikosti. Bulgur je považován za celozrnnou obilninu, což znamená, že se konzumuje celé jádro pšenice, tedy včetně klíčku, endospermu a otru.

Ciloglu hrubý bulgur s nudlemi představuje lahodnou a výživnou kombinaci, ideální pro přípravu různých pokrmů. Tento produkt, oblíbený v turecké kuchyni, je bohatý na vlákninu a snadno se vaří. Bulgur s nudlemi skvěle doplní saláty, pilafy nebo polévky, čímž přináší do vaší kuchyně autentické chutě.

Pro přípravu Ciloglu hrubého bulguru s nudlemi existuje několik jednoduchých způsobů:

  1. Vaření: Do hrnce přidejte bulgur a nalijte vodu (v poměru 1:2,5 až 3). Můžete také bulgur osmahnout na oleji nebo másle před vařením, což mu dodá lepší chuť. Vařte přiklopený asi 12–15 minut, dokud nezměkne.

  2. Spaření: Pro rychlou přípravu můžete bulgur zalít horkou vodou nebo vývarem (opět v poměru 1:2,5 až 3) a nechat nabobtnat po dobu přibližně 10 minut.

Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1537 kJ / 348 kcal, Tuky: 1,1 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g), Sacharidy: 73 g (z toho cukry: 2,3 g), Bílkoviny: 13 g, Sůl: 0,10 g.

Složení: 95% bulgur hrubý, 5% nudle z tvrdé pšenice

Země původu: Turecko

SkladováníSkladujte v temném, chladném a suchém místě, chráněné před vlhkostí.

 

Detailní informace

DOPRAVA ZDARMA
DOPRAVA ZDARMA
nad 1 800 Kč
PORADENSTVÍ
PORADENSTVÍ
osobně/online
OSOBNÍ ODBĚR
OSOBNÍ ODBĚR
v Praze
DOVOZ PRODUKTŮ
DOVOZ PRODUKTŮ
přímo ze SAE a dalších zemí

Detailní popis produktu

Slovo bulgur pochází z tureckého bulghur nebo z arabského bourghoul a v překladu znamená krupice. Jedná se o lámaná pšeničná zrna různých velikostí, která jsou na rozdíl od šrotu již pařená nebo předvařená.

Vyrábí se z různých druhů pšenice a to tak, že se nejprve namáčí, poté uvaří a suší. Následně se podrtí na menší kousky dle potřebné velikosti. Bulgur je považován za celozrnnou obilninu, což znamená, že se konzumuje celé jádro pšenice, tedy včetně klíčku, endospermu a otrub.

Proč jíst bulgur

Nejen, že bulgur je chutný a nenáročný na přípravu, je také vysoce výživný a lehce stravitelný. Vzhledem k tomu, že se jedná o minimálně zpracované obilí, obsahuje mnohem více prospěšných látek oproti například běžně zpracované pšenici. Má mnohem více vlákniny a bílkovin než bílá rýže. Je také významným zdrojem hořčíku, železa, kyseliny listové a manganu. Bulgur má nižší kalorickou hodnotu než například quinoa.

Zdravotní výhody bulguru

Pravidelná konzumace celozrnných obilnin, tedy i bulguru, je spojena s mnoha zdravotními výhodami. Patří mezi ně třeba

  • prevence vzniku srdečních onemocnění,
  • zlepšení trávení a celkového metabolismu nebo také
  • udržení hladiny krevního cukru pod kontrolou.

Díky vysokému obsahu vlákniny navíc v těle podporuje pocit plnosti, a tak se hodí bulgur zařadit do jídelníčku při redukci váhy.

Jak se dělá bulgur

Další obrovskou výhodou bulguru je jeho nenáročná příprava. Obvykle je k dostání ve třech stupních hrubosti a právě podle typu se liší i čas jeho přípravy s tím, že platí: "čím hrubší bulgur, tím déle je nutné jej vařit". Příprava se podobá vaření rýže a stejně jako ji, lze i bulgur uvařit v parním hrnci. Na jednu dávku bulguru se používají dvě dávky vody a existují prakticky tři způsoby přípravy:

  • Bez tepelné úpravy: Bulgur zalijeme studenou vodou a necháme alespoň hodinu bobtnat dokud není dostatečně měkký. Jedná se o nejšetrnější způsob přípravy, při kterém zůstanou v bulguru veškeré vitamíny a živiny.
  • Bulgur zalitý horkou vodou nebo vývarem: Horká tekutina proces přípravy výrazně zkrátí, obvykle lze bulgur konzumovat už za 20 - 30 minut.
  • Vařený bulgur: Jedná se o nejrychlejší způsob přípravy a také nejvhodnější, pokud bulgur vaříme pro malé děti. Spočívá v tom, že bulgur vaříme asi 15 minut v horké vodě a pokud chceme proces ještě více urychlit, před vařením bulgur osmahneme, pak příprava trvá jen asi 8 - 10 minut.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz