Koření na ryby - Fish masála Bayara 155 g, 330 ml
Detailní popis produktu
Toto koření se také hodí k grilování, hranolkům, hummusu a salátu Tabboule.
Recept: Libanonská Pikantní Tahini Ryba - Samke Harra
Shrnutí: Chutný recept s pečenou rybou v pikantní tahini omáčce
Samke Harra Ingredience (5-6 porcí)
2 kg čerstvého červeného snapperu (druh ryby), filetů nebo celých šupinatých ryb
17 stroužků česneku
1 šálek pasty Tahini, 3 až 4 lžíce koření na ryby, 1 šálek syrových piniových oříšků
1 / 2 svazek petrželky (jemně nasekané na oblohu)
1,5 šálky čerstvě vymačkané citronové šťávy
4 šálky vody
1-2 lžíce soli (podle chuti)
Olivový olej
Způsob přípravy:
(nepovinné) Vytřete ryby bílým octem a solí pak opláchněte studenou vodou, aby se odstranil jakýkoliv možný zápach.
Pokud používáte celé ryby, seškrabejte šupiny.
V masírujte do ryb lžíci olivového oleje a pokapejte citronovou šťávou. Pokud upravujete celou rybu, vložte plátky citronu do ryby pro ochucení.
Umístěte ryby na pánev s olivovým olejem a pečte při dobu 20-25 minut. (lze i v troubě)
V malé pánvi smíchejte 1 šálek piniových oříšků s 1-2 lžíce olivového oleje a lehce opékejte na středním ohni asi 3 minuty nebo dokud to lehce nezhnědne. Buďte opatrní.
Vezměte polovinu piniových oříšků a rozdrťte je. Zbývající nechte pro oblohu.
Česnek rozdrťte nebo rozemlejte a přidejte do hrnce s 1,5 šálky citronové šťávy, pastou Tahini, vodou, solí, a kořením na ryby. To je k přípravě omáčky.
Omáčka by měla mít spíše tekutou konzistenci a měla by být příjemnou směsí tahini, česneku a citrónových chutí. Stále míchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte šálek nebo 2 vody a trochu více citronové šťávy.
Přiveďte omáčku k varu, pak už jen prohřívejte, přidejte rozdrcené piniové oříšky. Omáčka se vaří ohromady asi 20 minut.
Jakmile je ryba pečená, položte ji na servírovací talíř, který je nejméně 4 cm hluboký, nalijte vařenou tahini omáčku na ryby, ozdobte jemně nasekanou petrželkou a opečenými piniovými oříšky, podávejte horké s pita chlebem, s hummusem and Tabboule salátem.
Servírování a tipy
Sendvič: Pokud byste chtěli pokrm do sendviče, použijte rybí maso + Tahini omáčka do pita chleba, přidejte salát a rajčata.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Dieta tagy: S vysokým obsahem bílkovin
Počet porcí (výtěžnost): 5
Kulinářská tradice: Střední východ
Složení: koriandr, nové koření, chilli, bobkový list
Od certifikované firmy splňující ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, HACCP.
Upozornění: Uchovávejte v suchu a chladu.
Vyrobeno v SAE.
Výživové ukazatele v 100 g výrobku:
Energie: 223 kcal/ 933 KJ
Bílkoviny: 35,0 g
Sacharidy: 2,0 g, z toho cukry 1,0 g
Tuky: 7,0 g, z toho nasycené tuky 0,0 g
Vláknina: 8,0 g
Sůl: 0,6 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
OMLOUVÁME SE, S TOUTO ZNAČKOU JSME ZAKONČILI SPOLUPRÁCI.
Náš dodavatel sušených plodů, luštěnin a koření. Emirátská firma, výrobce, Bayara přináší přírodní ingredience z celého světa na váš stůl prostřednictvím široké řady sušeného ovoce, datlí, oříšků, koření, bylinek a luštěnin.
Bayara je certifikovaná firmy splňující ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, HACCP.
https://bayara.com/about.php